Home | News | Site Map | Search | Contact

Quiz III

Take this THIRD little test to see whether you're thoroughly-equipped to run rescue missions into the dark thickets of misunderstanding and misdirection and lead lost souls back to the path, and to raise the consciousness of those not yet in motion.

 

The Quiz:

 

1. Who said: "It ain't what ya don't know that hurts ya. What really puts a hurtin' on ya is what ya knows for sure, that just ain't so..."?
a. Mr. Rogers.

b. Mr. T.
c. Uncle Jay.
d. Uncle Remus.
 

2. The IRS is an agency of:
a. The United States Department of Treasury.

b. The Puerto Rico Department of Treasury.
c. The Queen of England.
d. Aliens from Jupiter.

 

3. There IS a law providing for the imposition of liability for the income tax on ANYBODY under certain circumstances.
a. True.
b. False.
c. That's not what my "law study" group says...
d. You're just a hater!

 

4. Treasury Decision 2313 declares that the income tax only applies to non-resident aliens.
a. True.
b. False.
c. You mean only non-resident aliens and foreign-source income!
d. Are these the "aliens from Jupiter" I heard about earlier?

 

5. The U.S. Constitution's apportionment requirements and other tax-limitation provisions applicable within the several states also apply:
a. Everywhere else.
b. In Guam, Puerto Rico and the Virgin Islands.
c. On Jupiter.
d. Nowhere else.

 

6. In the ten years that CtC has been in print, during which tens of thousands of Americans have been continuously acting on the information in the book and securing every possible kind of state-restraining, law-enforcing victory; and over the entirety of which intense efforts have been undertaken by the state to suppress the book and its information and to discourage people from acting on that information; tax agencies, government attorneys and the courts have actually disputed some assertion in the book about the law or its meaning and application:
a. Never.
b. Twice.
c. Many times.
d. Is persistent mischaracterization of what is said in the book a form of "dispute"?

 

7. A levy can legally be made:
a. Against anyone who actually owes a tax.
b. By "notice of levy" alone only
upon the accrued salary or wages of any officer, employee, or elected official, of the United States, the District of Columbia, or any agency or instrumentality of the United States or the District of Columbia.
c. Only after liability has been established and 1. notice that the government is asserting its claim and 2. demand for satisfaction, have been made.
d. All of the above.

 

8. The "Paperwork Reduction Act":
a. Has the effect of nullifying any statutory obligation on anyone to file a tax return.
b. Is irrelevant to anyone's need to file a return.
c. Is relevant to tax return filing because a tax return is an information-collection instrument, not a testimonial instrument.
d. All of the above.

 

9. IRS efforts to hinder liberty-minded political organizations between early 2010 and the 2012 election:
a. Are a great practical example of why the Founders put strict limits on federal tax power.
b. Provide a wonderful opportunity to explain to those in the targeted organizations that they DON'T really need "501(c)(4)" approval, and why.
c. Are just the latest in a series of similar efforts of those running the state to secure themselves in power by exploiting the diligently-nurtured widespread misunderstanding of the true nature of the income tax over the past 70 years.
d. All of the above.

 

10. The warrantless federal wiretaps of journalists (and of everyone else) revealed in 2013:
a. Are bad enough by themselves, but are really just a symptom of the much larger, much more dangerous fact that the state is no longer restrained by limited access to resources as planned by the Framers, due to widespread ignorance about federal tax powers heavily-cultivated by the state and its clients and cronies over the last 70 years.
b. Are part of a campaign to control what Americans know about efforts by state operatives to secure themselves in power and reward themselves and their clients and cronies at the expense of everyone else.
c. Both (a) and (b).
d. None of the above.

 

11. Tax-reform proposals, even those calling for the abolition of the income tax:
a. Are unnecessary because reform is not needed; all that is needed is scrupulous state respect for the spirit and letter of the laws as written.
b. Are actually harmful and ill-intended in that they serve to obscure from view the true nature of existing tax law and its highly desirable imposition of the income tax on (and only on) profit-taking beneficiaries of state privileges such as the operators of the state and their cronies and are meant to undo that benign and desirable structure of law.

c. Would, in the case of "reform" involving a national sales tax, just increase the degree to which the shift of control over resources from individuals to the collective (which is to say, to those making decisions in the name of the collective) is concealed from view and goes unremarked and unrestrained, and would further habituate Americans to the false and pernicious notion that the state has an interest in, and authority over, all economic activity of all persons.
d. All of the above.

 

12. When spreading the word of the truth about the income tax and urging one's fellow Americans to rise to their responsibilities, one can and should:
a. Explain the moral issues-- the obligation on everyone to speak the truth about themselves and others (and to say nothing not known to a moral certainty about anyone else, especially in a context of possible legal consequences).
b. Explain the societal/political issues-- that the legitimacy of a government depends on it being organized and maintained only with the consent of affected individuals and the practical reality of that consent is only achieved when a government is scrupulously subjected to a real and proper rule of law and a meaningful diffusion of power.
c. Explain the horrors of the unrestrained state and the moral, personal and practical glories of the liberty that blossoms when the state is thoroughly restrained by individual citizens empowered and active in looking out for their own interests in the exercise of control over their own property and the fruits of their labors.
d. All of the above.


Score =

SCORING

0 - 24% correct: I'm afraid you've gotten your "education" exclusively from the IRS.

25 - 49% correct: Your heart's in the right place, but you haven't yet started down the path to knowledge.

50 - 74% correct: You're well on the path, but still have some studying to do.

75 - 99% correct: You're on the very verge of self-empowerment...

100% correct: Hello, CtC Warrior!

 

The Answer Key:

 

Question 1: Who said: "It ain't what ya don't know that hurts ya. What really puts a hurtin' on ya is what ya knows for sure, that just ain't so..."?

a. Mr. Rogers.

b. Mr. T.

c. Uncle Jay.

d. Uncle Remus.

Correct response: "d. Uncle Remus" (but I bet Uncle Jay has said the same in different words...)


Question 2: The IRS is an agency of:

a. The United States Department of Treasury.

b. The Puerto Rico Department of Treasury.

c. The Queen of England.

d. Aliens from Jupiter.

Correct response: "a. The United States Department of Treasury". Click here for some information related to this subject.


Question 3: There IS a law providing for the imposition of liability for the income tax on ANYBODY under certain circumstances.

a. True.

b. False.

c. That's not what my "law study" group says...

d. You're just a hater!

Correct response: "a. True". Click here for some information related to this subject.


Question 4: Treasury Decision 2313 declares that the income tax only applies to non-resident aliens.

a. True.

b. False.

c. You mean only non-resident aliens and foreign-source income!

d. Are these the "aliens from Jupiter" I heard about earlier?

Correct response: "b. False". Click here for some relevant observations.


Question 5: The U.S. Constitution's apportionment requirements and other tax-limitation provisions applicable within the several states also apply:

a. Everywhere else.

b. In Guam, Puerto Rico and the Virgin Islands.

c. On Jupiter.

d. Nowhere else.

Correct response: "a. Everywhere else". Click here for some relevant observations.


Question 6: In the ten years that CtC has been in print, during which tens of thousands of Americans have been continuously acting on the information in the book and securing every possible kind of state-restraining, law-enforcing victory; and over the entirety of which intense efforts have been undertaken by the state to suppress the book and its information and to discourage people from acting on that information; tax agencies, government attorneys and the courts have actually disputed some assertion in the book about the law or its meaning and application:

a. Never.

b. Twice.

c. Many times.

d. Is persistent mischaracterization of what is said in the book a form of "dispute"?

Correct response: "a. Never". Click here, here and here for some relevant observations.


Question 7: A levy can legally be made:

a. Against anyone who actually owes a tax.

b. By "notice of levy" alone only upon the accrued salary or wages of any officer, employee, or elected official, of the United States, the District of Columbia, or any agency or instrumentality of the United States or the District of Columbia.

c. Only after liability has been established and 1. notice that the government is asserting its claim and 2. demand for satisfaction, have been made.

d. All of the above.

Correct response: "d. All of the above". Click here and here for some relevant observations.


Question 8: The "Paperwork Reduction Act":

a. Has the effect of nullifying any statutory obligation on anyone to file a tax return.

b. Is irrelevant to anyone's need to file a return.

c. Is relevant to tax return filing because a tax return is an information-collection instrument, not a testimonial instrument.

d. All of the above.

Correct response: "b. Is irrelevant to anyone's need to file a return". Click here for some relevant observations, and here, too.


Question 9: IRS efforts to hinder liberty-minded political organizations between early 2010 and the 2012 election:

a. Are a great practical example of why the Founders put strict limits on federal tax power.

b. Provide a wonderful opportunity to explain to those in the targeted organizations that they DON'T really need "501(c)(4)" approval, and why.

c. Are just the latest in a series of similar efforts of those running the state to secure themselves in power by exploiting the diligently-nurtured widespread misunderstanding of the true nature of the income tax over the past 70 years.

d. All of the above.

Correct response: "d. All of the above". Click here for some relevant information.


Question 10: The warrantless federal wiretaps of journalists (and of everyone else) revealed in 2013:

a. Are bad enough by themselves, but are really just a symptom of the much larger, much more dangerous fact that the state is no longer restrained by limited access to resources as planned by the Framers, due to widespread ignorance about federal tax powers heavily-cultivated by the state and its clients and cronies over the last 70 years.

b. Are part of a campaign to control what Americans know about efforts by state operatives to secure themselves in power and reward themselves and their clients and cronies at the expense of everyone else.

c. Both (a) and (b).

d. None of the above.

Correct response: "c. Both (a) and (b)". Click here for some relevant observations.


Question 11: Tax-reform proposals, even those calling for the abolition of the income tax:

a. Are unnecessary because reform is not needed; all that is needed is scrupulous state respect for the spirit and letter of the laws as written.

b. Are actually harmful and ill-intended in that they serve to obscure from view the true nature of existing tax law and its highly desirable imposition of the income tax on (and only on) profit-taking beneficiaries of state privileges such as the operators of the state and their cronies and are meant to undo that benign and desirable structure of law.

c. Would, in the case of "reform" involving a national sales tax, just increase the degree to which the shift of control over resources from individuals to the collective (which is to say, to those making decisions in the name of the collective) is concealed from view and goes unremarked and unrestrained, and would further habituate Americans to the false and pernicious notion that the state has an interest in, and authority over, all economic activity of all persons.

d. All of the above.

Correct response: "d. All of the above". Click here and here for some relevant observations.


Question 12: When spreading the word of the truth about the income tax and urging one's fellow Americans to rise to their responsibilities, one can and should:

a. Explain the moral issues-- the obligation on everyone to speak the truth about themselves and others (and to say nothing not known to a moral certainty about anyone else, especially in a context of possible legal consequences).

b. Explain the societal/political issues-- that the legitimacy of a government depends on it being organized and maintained only with the consent of affected individuals and the practical reality of that consent is only achieved when a government is scrupulously subjected to a real and proper rule of law and a meaningful diffusion of power.

c. Explain the horrors of the unrestrained state and the moral, personal and practical glories of the liberty that blossoms when the state is thoroughly restrained by individual citizens empowered and active in looking out for their own interests in the exercise of control over their own property and the fruits of their labors.

d. All of the above.

Correct response: "d. All of the above". Click here, here, here and here for some relevant observations.

Quiz I

Quiz II

Quiz IV